neljapäev, november 16, 2017

Siis su juurde tulen läbi sügise või lumimarjamaa

Omaani salat
Valik sügisesi retsepte. Eelmisel pühapäeval oli Omaani õhtu. Valmistasin aasia stiilis riisi: keetsin riisi (vette lisasin kardemoni, kaneeli, soola ja kurkumit); panin või pannile ja lisasin taas maitseained - kardemon, kurkum, nelk, jahvatatud köömned ja omaani 7 vürtsi segu, milles oli ka tšilli; kallasin keedetud riisi pannile. Lisasin veel veidi võid, mõne aja pärast veini ning lõpus parmesani ning krevette. Kõrvale nö Omaani salat, mis koosneb rohelisest salatist, porgandist, rohelisest sibulast, kurgist ning tomatist. Kõik tükid jätsin suureks ning segasin kokku.

Järgmine hea roog, mida olen kaks korda teinud on köömne-kartulivorm. Retsepti leidsin siit ja see on lihtne: pane viilutatud kartulid ahjuvormi, iga kihi vahele lisa sibulat ning köömneid (natuke soola ka) ning kõige lõpus vala piima/koorega üle. Küpseta ligi üks tund 220 kraadises ahjus.

Üks huvitav retsept sügise õhtuks raamatus "Salatit? Alati" - tatar kaneeli ja mustade ploomidega.
2 dl tatart
sõelatäis umbrohtu
pisut võid, soola, sidrunimahla
200 g värskeid tomateid
päevalilleseemneid

Kaste: peotäis kuivatatud ploome, 3 sl oliiviõli, 1 tl kaneeli, pisut mett.

Kõigepealt keetsin tatra ning seejärel lisasin tatrasse kastme. Praadisin umbrohu koos maitseainete ning tomatitega pannil ning lisasin maitsestatud tatrale.
Säilib väga hästi. Kaneel soolases toidus on harjumatu, kuid tegelikult igati maitsev.

Üks retsept on veel, aga see tulemus mulle endale väga ei meeldinud. Tuleb proovida ka teisi rohelise tomati retsepte.
Rohelised tomatid magusas marinaadis:
- 1 kg väiksemaid rohelisi tomateid
- ¾–1 l vett
- 1 kl suhkrut
- 1 tl soola
- 5 tera vürtsi
- 10 nelki
- tükike kaneelikoort
- 2–3 sl äädikat (30%)
Keetke marinaad koos vürtsidega, siis eemaldage vürtsid ja pange kahvliga läbi torgatud koorega tomatid kuuma marinaadi ning kuumutage tasasel tulel umbes 15 minutit (mitte keeta). Parema tulemuse saate, kui kuumutate tomateid kahes jaos, siis pehmenevad nad ühtlasemalt. Marinaadist välja võetud tomatid tõstke purkidesse, laske marinaadil veel kord keema tõusta ja valage tomatitele. Kaanetage kuumalt.

Kommentaare ei ole: