laupäev, veebruar 25, 2017

Asi on maitses

Nonii, vahele natuke juttu toidust ka. Süüa on hea, isegi siis kui punkte lugeda. Pealegi on üks kord nädalas punktivabapäev.
Esimene retsept. Pasta avokaadopestoga. Ma maksin 2 eurot selle retsepti eest. Lehitsesin poes ajakirja ja nähes seda lehekülge, tulid kohe meelde kodus ootavad avokaadod. Küll aga ei tulnud meelde telefon, millega oleksin ju võinud sellest ühest leheküljest 0 euroga pilti teha. Ühesõnaga nii see ajakiri mulle koju rändas ja täna sõin lõunaks pastat avokaadopestoga.
2 küpset avokaadot
2 sl riivitud Parma juustu
2 sl röstitud seedermänni seemneid (mina asendasin kodus olevate kanepiseemnetega)
1 küüslauguküüs
peotäis basiilikulehti (panin peotäie värsket spinatit ja väikse topsitäie sügavkülmutatud basiilikut)
1 sl sidrunimahla (läks rohkem)
meresoola

Muud keerulist polnudki. Blenderdada kõik kokku ja segada pastaga.

Teine viimase aja kokkamise elamus oli taasavastatud vietnami toored kevadrullid. Pea aasta aega pole teinud ja nüüd ei suutnud meenutada miks. Nii lihtne, nii hea, nii tervislik. No kui välja jätta, et sellel eelmisel kolmapäeval, mil E-ga neid tegime, kulus kevadrullide kõrvale ka pudel veini. Igatahes meenus taas armastus vietnami kastmete, krevettide, idude, igasuguse rohelise ja tšilli vastu. Ja rullimine tuli mul ka täitsa hästi välja.

Aga. Liha. Toores liha. Iga aastane traditsioon, mis seekord jaanuari lõppu lükkus, kuid sellele vaatamata nii nii maitsev oli. Parim tartar, mis saanud olen :-) Põdra sisefilee, hapukurk, sibul, anšoovis, kappari, worcesteri kaste, vutimunad. Ja röstsai ning suuuurepärane seltskond. Äge.




Kommentaare ei ole: