reede, oktoober 07, 2016

Ploomi-ingveri naps

Olen kaks aastat katsetanud erinevate napsude isevalmistamist. Pihlakas, mis oli esimene katsetus, on siiani ka üks lemmikutest. Vahepeal sai lemmikuks rabarber, mis praeguseks veidike ennast ammendanud on. Eelmisteks jõuludeks valmistasin kingitusteks limoncellot, mis samuti suurepärane tuli. Selle aasta lemmik on aga pudel ploomi-ingveri napsi, mille retsepti leidsin Oma maitse ajakirjast.
Vaja läheb:
- pool kilo tükeldatud ploome
- 0,5 liitrit viina
- 2 dl rafineerimata roosuhkrut (ma panin vähem)
- pöidlasuurune jupp ingverit viiludena
- kaneelikoor
- 1-2 tl jahvatatud kardemoni

Tegemise keerukam osa: kalla pool viinast pannile, lisa sinna kaneel, ingver, kardemon ja suhkur. Kuumuta kuni suhkur on lahustunud ja jahuta toatemperatuurini. Ülejäänu käib nagu ikka. Ainult et kolme kuu pärast tuleks sisu välja kurnata, kuid seda pole mina siiani teinud. Sisu tarbitakse koos joogiga :-)
Terviseks! Yiamas! Cheers!

Kommentaare ei ole: